Автомобилната застраховка – необходимост и предимство

1366170243_3b2a3bd8c5_b

Повечето от нас гледат на застраховането като досадно задължение или като нещо, без което е напълно възможно. Това би могла да е една от гледните точки, но както са казали хората – никой не е застрахован от неприятни преживявания или злополуки. Единственото, което можем да направим, обаче, е да изберем застраховка, която да ни служи тогава, когато се наложи.

Всеки ден гледаме, слушаме или четем за пътни инциденти и за нарастващата война по пътищата. Колкото и неприятна да е тази статистика, тя е факт и е по-добре да сме подготвени за неприятностите. Автомобилите са неразделна част от живота на огромен процент от хората. Твърде често шансът да станем участници в произшествие на пътя е доста висок като процент,  а не са изключени и други неприятности, които са свързани с нашите превозни средства и е било невъзможно да бъдат предотвратени.

Автомобилната застраховка КАСКО става все по-популярна сред собствениците на превозни средства и причините за това не са никак малко. Причината за това, както вече споменахме, е голяма степен се крие в това, че никой от нас не е застрахован от участие в пътен инцидент или пък от някакъв сорт посегателство над автомобила. Нерядко се случва и неволно самите ние да причиним някакви щети на автомобила си, които са не по-малко неприятни и скъпи. При всички случаи този вид неприятности носят сериозни главоболия, които включват както ценно време така и финансови загуби, които могат да се окажат в особено сериозни размери. Единственото ни предимство в подобен случай би могло да бъде, че сме помислили навреме и сме направили КАСКО на колата си. По този начин можем да сме спокойни, че каквото и да се е случило, в това число и при кражба на нашия автомобил, предварителната ни инвестиция в този вид застрахователен продукт не е била напразна. Разходите са покрити и можем да спим една идея по-спокойно.

За разлика от застраховка КАСКО, която е въпрос на ваше предпочитание и възможности „Гражданската отговорност“ е нещо по-различно като продукт и същевременно е задължителна по силата на закона в България. Това е автомобилна застраховка, която покрива разходите и обезщетенията при инциденти, в които с вашия автомобил сте повредили чужда собственост или има пострадали. Това е един вид минималната застраховка за пътни инциденти с ваше участие и задължителният й характер не е случаен. В тази връзка и предложенията и промоциите на различни застрахователните компании са ежедневие и понякога е трудно да ги следим. С желанието да улесним потребителите и в това отношение в  Golden Pages сме предвидили секция и по тези теми.

Освен двете изброени застраховки фирмите в този сектор у нас са предвидили и редица други продукти свързани със застраховането на нашите превозни средства. За да избегнете неприятностите на пътя, заради неочаквана повреда на колата е предвидена застраховката за автопомощ, при която без значение от мястото и времето, в което сте изпаднали в автомобилна беда, вие имате възможност да повикате пътна помощ. Въпросната застраховка често има елемент, който ви защитава и в чужда страна, а това е немалко предимство. Пътуващите извън страната са наясно и с факта, че трябва задължително разполагат със застраховка „Зелена карта“, която всъщност е еквивалентът на „Гражданската отговорност“, но за чужбина. Има и доста други и разнообразни продукти в тази посока и ако все още не сте направили своето проучване нито на продукт, нито на застраховател можете да го направите в секцията Автомобилно застраховане в Golden Pages.

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...