Брокерите – какво правят и можем ли да им се доверим

buying_property

Като цяло естеството на брокерската работа се корени в така наречените посреднически услуги. Тоест брокерите са хората, които са междинното ниво при сключването на сделки  от различен характер. Много хора не са напълно сигурни дали могат да се доверят на един брокер и най-вече дали посредникът е необходим изобщо. Истината е, че доста често, особено в определени области като недвижимите имоти, финансите и застрахователните дейности посредническата дейност се оказва решаваща и доста полезна от гледна точка на нашите лични интереси.

Основната дейност на брокерите, всъщност е защита на интересите на клиента, който ги е наел, като това става чрез експертност и познания в необходимата област. Всеки от нас може да има базово понятие на тема недвижими имоти, например, но това не го прави специалист, защото това просто не е необходимо. Посредниците имат за цел да спестят на клиента неудобството да се лутат на пазара, който не познават в детайли. Тяхната работа е да спестят ценно време на клиента, да му осигурят именно това, което търси, да проследят целия процес на сделката и да се уверят, че техния клиент е защитен и съответно доволен. За да бъде изпълнена тази задача, обаче трябва да подберем брокера с когото ще работим много внимателно и прецизно, защото това е единственият начин да му се доверим.

Как бихме могли преценим, обаче, дали този сме на път да наемем добра фирма и съответно добър посредник. Предвид колко много реклами и информация ни заливат всекидневно не е много трудно да се заблудим или подведем именно от рекламите. Имайте предвид, че красивата реклама невинаги означава, че и предлаганото е толкова добро, колкото ни се представя. Колкото по-рано възприемем рекламите като източник на информация, а не като твърдение и чиста монета, толкова по-добре за нас. Проучете брокера, чиято реклама сте видели или чули – интернет е изключително удобен за това. Едно от най-лесните, а също така и практични начини да се информирате за даден брокер е да се посъветвате със свои приятели и близки, защото всеки свестен брокер е наясно, че доволният клиент е неговият най-голям позитив.

Много добър вариант е да си съставите списък с варианти за фирми предлагащи брокерски услуги и да ги проучите, като това ще улесни търсенето ви многократно. Можете да започнете от секцията Брокери на Golden Pages, която е съставена именно с тази цел. След като направите своите проверки трябва да знаете, че всеки брокер, който разбира от работата си и действително иска да я свърши съвестно определено ще иска да се срещне с вас лично. Това е най-добрият начин първо да имате личен контакт с човека, който ще защитава вашите интереси, като това е основополагащо за доверието, което трябва да изградите помежду си, за да се получат нещата. Не мислете, че използването на телефона за ваше улеснение е най-добрият вариант, защото брокерът освен да защити вашите интереси може да ви помогне да изясните критериите си и да ви помогне да придобиете реална представа за състоянието на пазара, който ви интересува. Това е безценна услуга, която ви се полага по право, заедно с постоянна информация и обратна връзка.

Подбирайки своя брокер правилно вие можете да разчитате, че няма да ви развеждат по ненужни срещи или по обекти, които не отговарят на това, което търсите, защото професионалистът осъзнава, че времето е прекалено ценно, за да бъде пиляно. Добрият брокер ще бъде с вас от началото до края и реализирането на съответната сделка и не толкова заради това, че ще получи хонорар, а защото неговата работа е да останете вие като клиент доволен.

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...