Заслужена и красива усмивка в няколко стъпки

beautiful-smile

Грижата за зъбите и респективно за нашата усмивка е от изключително значение и същевременно трайните методи и лечение за това са често пренебрегвани. Много хора имат страх от зъболекари или неразбиране, че като всяка една болежка зъбоболът не е просто неудобство, а сериозен проблем, който трябва да се лекува, за да няма усложнения. Факт е и че у нас много хора не могат да си позволят или предпочитат да спестят средства от зъболекар, защото услугите действително не са особено евтини. Реално, обаче, причините за това са, че зъболекарите работят с много скъпа апаратура и консумативи и работата им трябва да е абсолютно безупречна, а при такива високи изисквания цената, без да има особено ефективна държавна помощ, няма как да бъде ниска.

Всички зъболекари имат практиката да информират и съветват своите пациенти на излизане от кабинета как да се грижат за своите зъби и венци. Често, обаче, пациентът не е в състояние да възприеме информацията или просто отказва да го направи. Истината е, че тези съвети целят по-рядкото посещение в лекарския кабинет, а не задължение на съответния стоматолог.

Основната грижа, която полагаме за своите зъби това е тяхното миене. Знаем ли, обаче, дали начинът, по който го правим не е по-скоро вреден, отколкото полезен. Има няколко неща, които трябва да се знаят, за да не си създадем повече проблеми по тази тема. Хубаво е да знаем, че действително е достатъчно да мием зъбите си два пъти на ден – след закуската и непосредствено преди да си легнем. Четката за зъби, която използваме е добре да бъде мека или средно мека, защото това щади както емайла на зъбите, така и нашите венци, а самата четка задължително се сменя на всеки шест месеца. Електрическите четки и особено тези с кръгла форма са доста подходящи и удобни за правилното почистване на зъбите.

Не трябва да забравяме, че както четката трябва да се подменя редовно, така и пастата за зъби, която използва, а също така и водата за уста трябва да бъдат редувани. Лечебните пасти са подходящи за тази ротация, защото те имат и профилактично действие. Важно е да имаме предвид, че пастите с избелващо действие, задължително се използват ограничен период от време, защото могат доста сериозно да навредят.

Няколко неща за техниката и времетраенето на сутрешния и вечерния зъбен ритуал са важни и полезни. Миенето на зъбите трябва да продължава около три минути, за да бъде ефективно. Движенията ни в никакъв случай не трябва да бъдат хоризонтални – винаги кръгообразни и е необходимо да се стараем да обхванем всички възможни повърхности. Използването на конци за зъби и вода за уста, както и почистването на езика също са важни компоненти за добрата устна хигиена и редките посещения при зъболекаря.

Колкото и съвета да прочетем по темата за зъбите и тяхната поддръжка и профилактика е много важно да спазваме правилото за ежегодно профилактично посещение на нашия зъболекар. Грижите, които полагаме за зъбите си ще се отплатят с отсъствие на проблеми, но все пак проверката е важна. В случай, че не сте открили своя зъболекар и добра клиника можете да разгледате категория Зъболекарски услуги, зъболечение и ортодонтия в Golden Pages и да сте спокойни, че разполагате с добър специалист.

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...