Защо професионалното почистване е нелоша инвестиция?

6864740257_71df0a7b1b_b

Много от нас си мислят, че фирмите за почистване са излишен разход и не предлагат нищо по-специално или по-качествено от това, което можем да постигнем сами, ако си отделим един или два дни и се заемем сериозно с тази задача, без значение дали става дума за дома или офиса. Истината, обаче, е малко по-различна.

Основното почистване на дома или офиса от гледна точка на всеки от нас, в най-добрия случай, означава ред неща. Първото е зареждане с всякакви препарати за почистване – прах, килими, повърхности от всеки вид, препарати за пране и за почистване на матраци и всякакви други, предлагащи се на пазара и необходими за вашия случай. След препаратите естествено са необходими и подходящи материали – мопове, метли, четки за пране на килими,  лопати, чували за смет, филтри за прахосмукачки и какви ли още не необходимост за комфортно почистване. Следващото, което ви е необходимо е много време, нерви и по възможност помощници в начинанието, защото това се очертава да бъде мисията на века или поне на десетилетието.

Не забравяйте, че, ако става дума за офиса е възможно да има и хора, които работят там и намесата ви или на щатната чистачка, която в болшинството от случаите няма да се съгласи на подобна масова операция, може да се окаже доста неприятна за работната среда.

До тук описаната картина в голяма степен не е най-хубавото и живописно преживяване, на което да посветите уикенда или отпуската си. Истината е, че професионалното почистване предлага една много по-сериозна услуга, която би могла и да ви излезе по-изгодна от много гледни точки.

Фирмите, които се занимават с почистване на сгради и офиси, голяма част, от които можете да откриете и на страниците на Golden Pages, предлагат два основни типа услуги. Първата услуга е основно почистване. Този раздел предлага редица услуги, които могат да бъдат включени или изключени от пакета, в зависимост от нуждите и предпочитанията на клиента. При заявка за основно почистване на терен идва мениджър на фирмата, който има за задача да направи разчет на необходимата услуга, да прецени колко работници са необходими и да координира, заедно с клиента кога може да се извърши съответната услуга.

Освен бригадата от хора, която изпълнява поръчката по основното почистване, техниките, апаратурата и препаратите също имат разлика. В основната търговска мрежа не можете да намерите професионалните препарати за почистване, с които разполага фирмата. Тези професионални почистващи препарати са много по-концентрирани и силни и осигуряват почистване в дълбочина. Можете да се сдобиете с такива през специализирани дистрибутори, но цената е значително по-висока от тези на познатите ни марки. Фирмите, предлагащи професионална услуга за дома и офиса предлагат изпиране на матраци, килими, дамаски и всякакъв друг текстил на място, чрез така наречените екстрактори. Това означава, че бихте могли да си спестите огромно количество време и труд, защото килимите и матраците са едно от най-трудните неща за почистване, заради големината и необходимостта от преместване, за да могат да изсъхнат.

Като цяло основното почистване извършено от професионална фирма има за цел да остави офиса или дома ви да изглежда като нов, така както сте го намерили първият път, когато сте влезли. Другата допълнителна услуга, която може да получите, е трайно ароматизиране, което издържа над една седмица. Заедно с основното почистване, тези фирми предлагат и по-достъпни цени за поддръжка след това, в случай, че прецените това за необходимо. С подробен списък на професионалистите в почистването в България можете да откриете в секцията Почистване на офиси и сгради в Golden Pages.

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...