Как да направим банята си красива и уютна

4820125599_af6bc2c813_b

Банята се нарежда сред топ три на най-важните помещения във всяко едно жилище. Човек трябва да се чувства комфортно в нея и да не съжалява за нито един от изборите си относно нейния дизайн. Съществуват хиляди готови модели и варианти за декорации на бани, които различни магазини ни предлагат. Ако искате да разгледате подобни, влезте в Бани – производство, продажба и монтаж на обзавеждане.

Често се случва обаче избран по списание модел да не отговаря на възможностите на нашето пространство – поради много по-малка квадратура, или пък може да се окаже, че стаята е твърде широка или недостатъчно дълга. Много фирми предлагат премоделиране в зависимост от размерите, но понякога мястото просто губи чара си и желаният ефект не е постигнат. Golden Pages приятелски ще ви даде няколко съвета, за това как да създадете перфектната си баня сами – необходими са просто силно желание и използването на няколко хитринки, които ще накарат банята ви да изглежда по-голяма и да бъде практична.

Доверете се на светлите нюанси. Белите стени ще разпръскват светлината в стаята и ще създават усещане за по-голям простор. Не е необходимо бялото да бъде скучно, напротив. Правилните щрихи и детайли могат да създадат усещане за стил.

Помогнете светлите цветове да свършат своята работа, като поставите допълнително осветление. Няколко енергоспестяващи крушки по стените никога няма да бъдат излишни. Така разпръскваната светлина ще бъде още повече и зрителния ефект за уголемяване на пространството ще бъде засилен. Друг важен момент е наличието на прозорец – разбира се, ако това е възможно. Естествената дневна светлина никога не е за пренебрегване!

Следваща хитринка, с която може да си послужите, е поставянето на плъзгаща се врата. Тя не само ще бъде много шик, но и ще освободи голямо странично пространство – а нали точно това е целта!

Поставянето на различни рафтове и чекмеджета е задължително. Редовно именно те заемат най-много пространство. Това, което можете да направите по въпроса, е да изберете стъклени рафтове, монтирани директно върху стената. Така те ще бъдат почти незабележими. Колкото до чекмедже, най-компактно и полезно при подобни ситуации се оказват отново стенните. Имат най-голям капацитет и под тях може да сложите друга мебел.

Поставете големи огледала. Техните предимства са много. Карат банята ви да изглежда по-голяма и стилна, а освен това кой не обича да се любува на приятна картина, гледайки в тях?

Остава да изберете най-важните предмети в една баня. Безспорно едно от най-рационалните решения за малки пространства е душ кабината. Тя е компактна, а съществуват модели, които съчетават в себе си модерна технология и изискан вид. Втори подобен важен избор е този за мивката. Съществуват няколко опции. Един от най-интересните и екстравагантни идеи е мивка в чекмедже. Така всеки път, когато нейното присъствие не е необходимо, просто можете да я прибирате.

Не можем да не споменем и избора на материали. Каквито и решения да вземете за дизайна на вашата баня, от най-голямо значение остава качеството на материалите и мебелите в нея. Не правете компромиси, защото това е стаята, в която човек прекарва най-много време сам със себе си. За да разгледате специализираните магазини, можете да влезете в категория Фаянс, теракота, керамика и санитария – магазини, където ще намерите всичко необходимо.

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...