Опасно ли е да теглим кредит?

iStock_000007960413Medium

Все по-често различни банкови институции предлагат да оправят живота ни с бързи и лесни пари, които ще ни отпуснат във вид на заем. Различни лихви, различни условия, различни срокове…човек спокойно може да се изгуби в изобилието, което царува в тази сфера. Никога обаче не трябва да отричаме напълно изтеглянето на заем или получаването на кредит, както и никога не трябва да вярваме сляпо и да се доверяваме на всеки.

Не само в България, а и по целия свят, хората теглим заеми най-често тогава, когато наближават големи празници. Дали ги даваме за лъскави подаръци, скъпи дрехи и почивки – всеки сам прави този избор. Понякога обаче завладени от силните емоции и вълнения около тези дни сякаш пропускаме момента, че отпуснатия ни заем трябва да бъде върнат от нас самите. Как да се научим да преценяме правилно различните ситуации и да вземем само тези решения, които ще бъдат в наша полза?

На първо място трябва да си изберем банковата или кредитна институция, на която ще се доверим. Подобна информация и съвети можем да намерим от наши близки, възползвали се от подобна услуга, да влезем и да прочетен в някой интернет форум мненията на хората и техните препоръки, или просто да повярваме на интуицията си. Без значение от избора, който ще направим, ние от Golden Pages сме събрали повечето от имената в този бранш, списъка можете да разгледате тук: Кредити и заеми.

Важно е да премислите внимателно дали наистина имате нужда от заем. Понякога рекламите и различните оферти изглеждат толкова привлекателно, че много хора са способни да изтеглят заем без реално да имат нужда от него. Нашата препоръка към вас е да прибягвате до тази стъпка само тогава, когато сте убедени, че имате нужда от финансови средства, при това спешно.

Теглете пари на заем само ако сте убедени, че след това ще имате възможност да изпълнявате стриктно и коректно погасителния план, създаден предварително. За да бъдат доволни и двете страни е необходимо да бъдат определени периодите, големината на вноските, лихвения процент и т.н. В противен случай както вие, така и другата страна рискувате да бъдете ощетени по един или друг начин.

Преди да изтеглите определен заем внимателно се запознайте с всички възможности, които стоят пред вас. Много фирми вече предлагат краткосрочни заеми до определен размер, без да начисляват лихва. Други могат да ви предложат заем, без необходимост от поръчители. Трети дават възможност за цялостно погасяване, като приспадат стойността на лихвата за предсрочния период на изплащане. Друга опция, ако сте много заети или просто не обичате да се редите по гишета и да попълвате не малко на брой документи е да изтеглите кредит онлайн. Все по-често българите се доверяваме на фирми за онлайн кредити и заеми. Оказва се добро решение в много случаи, като въздействие върху това имат и няколко нови закона, стриктно проверяващи истинността на подобни фирми.

Пред вас реално съществува море от възможности, което често може да се окаже и прекалено дълбоко и да застраши вашата финансова безопасност. Не взимайте прибързани решения, добре премеряйте рисковете и бъдете наясно с възможностите си.

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...