Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“

logo-one-in-8

Фондация Нана ГладуишЕдна от 8 е създадена през 2013 година с идеята да предоставя социална и емоционална подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата. Основната дейност на фондацията е поддържането на Клуб, в който жените могат да намерят помощ и подкрепа в борбата си с диагнозата.

В него се предлагат практически и информационни консултации, индивидуални психологически консултации, Групи за взаимопомощ, занимания по йогалатес и йога на смеха, Арт-терапии, правни консултации и консултации с професионален гримьор и др.

Всички тези дейности се предлагат безплатно за нуждаещите се! В допълнение жените, които имат нужда, могат да получат за ползване перука, тюрбани за глава, както и да вземат и използват протези и сутиени, специализирани за жени, преживели мастектомия.

За краткото време на своето съществуване фондацията е провела над 2 700 практически и информационни консултации, над 2 400 индивидуални психологически консултации, 40 правни консултации, над 20 Арт-терапии, организирали сме 6 Групи за взаимопомощ и др. Дарили сме над 200 перуки, над 1 000 тюрбана за глава, много кърпи, шапки, десетки сутиени и протези.

Към момента издръжката на фондацията е изцяло от дарения на индивидуални и корпоративни дарители. Трудности срещаме именно с набирането на средства.

Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ има онлайн магазин, със закупуването на продукт от него, Вие подкрепяте жените с рак на гърдата в България!

www.onlineshop.ednaot8.bg

Проект – „Розов кемпер на Една от 8“

Розовият кемпер ще е мобилен вариант на Клуба на Една от 8 и ще предлага всички услуги и аксесоари, които предлага Фондация Една от 8. С него ще можем да достигнем до различни краища на България по предварително обявена програма и да предложим нашата подкрепа на всички нуждаещи се.

В Розовия кемпер на Една от 8 ще пътуват жени, работещи за Фондация „Една от 8“, както и доброволки към Клуба на Фондацията. Всички те ще са обучени и подготвени да работят с жени, които преживяват стрес и емоционален срив. В мобилния екип на Една от 8 ще има психолог, Арт-терапевт, медицинска сестра – работеща онкология, жени – доброволки с диагноза рак на гърдата.

Те ще дават информация за диагнозата рак на гърдата, ще разясняват различни аспекти от лечението и ще споделят своя опит в справянето с различните видове терапии за рак на гърдата.

В Розовия кемпер на „Една от 8“ ще се предлагат всички дейности, които са в редовната програма на Клуба на Една от 8.

Целтите на проекта са:

  •   Да разширим дейността на Фондация „Една от 8“
  •   Да дадем възможност на повече хора да се ползват от услугите на Клуба на „Една от 8“
  •   Да дадем своята подкрепа – психологическа, емоционална, практическа на жените с рак на гърдата в България и техните близки.