Юнимастърс Лоджистикс Ес Си Ес ЕООД

profile_v-1

Интервю на Николай Божилов за “Златните бизнеси на България”

  1. Първата ми бизнес идея беше ….как да създам интегриран логистичен модел с висока добавена стойност
  2. Ако трябва да започна отначало, бих променил ….мащаба на мисленето си – от линеен в експоненциален
  3. Продуктът, който ви донесе най-голям успех? Ние не предлагаме продукти, а комплексни логистични решения, в които всеки един модул е еднакво важен за крайния резултат. Когато ги синхронизираме, се получават много успешни решения.
  4. Най-тежкото решение, което съм взимал и най-големият ми урок в бизнеса, който съм получавал? Да прекратя линейното агентиране на най-голямия контейнерен превозвач Maersk по собствена инициатива. А най-големият урок, който съм научил е, че в бизнеса емоциите са най-лошия съветник.
  5. От тук нататък планирам ….да трансформирам оперативния ни модел в дигитален
  6. Как се промени бизнес средата след глобалната финансова криза и как реагира Вашият бизнес, за да се адаптира към новите пазарни реалии? Средата стана нестабилна и непредвидима. Постоянните пикове и спадове ни научиха да реагираме мигновено на всяка промяна с гъвкавост и лекота.
  7. Какво ще се случи според Вас с икономиката и бизнес средата в България през следващите 5 години, с оглед на незатихващата икономическа криза и новите предизвикателства в глобален мащаб? Българската икономиката ще бъде принудена да се отърси от европейското финансиране на близки до властта непазарни субекти и съмнителните обществени поръчки с предизвестен победител, като даде път на иновативния малък и среден бизнес с визия и възможности. А в глобален аспект икономиката на знанието, дигиталните технологии и наноматериалите ще избутат на преден план множество конкурентни регионални играчи със споделени колективни ресурси, но с кратък жизнен цикъл.

Прочети още:

ЕС ДИ КАРГО ЕООД ЕС ДИ КАРГО ЕООД извършва професионални карго услуги до всички точки на страната...
“МИГ-ТРАНС” ООД “МИГ-ТРАНС” ООД е една от основните автотранспортни фирми, извършващи услуги на...