Хранете здравословно вашият домашен любимец

5170590074_714d36db83_b

Животните са част от нашия свят, без която планетата Земя не би съществувала. От хилядолетия хората сме свикнали да се грижим за много и най-различни видове животни, които днес наричаме питомни. Домашни любимци, животни ,които работят за нас, или различен добитък и пернати, с които се изхранваме, всички те имат нужда от нашите грижи, когато не живеят в своята първобитна среда.

Като стопани на животно, ние не сме само техни притежатели, но и носим огромна отговорност за тях. Важно е те не само да имат своят кът, да бъдат чисти и да изглеждат добре. Най-важно е да се грижим да получават всички необходими за тях съставки и да бъдат в добро здравословно състояние.

Различните животни имат различни нужди и техния организъм често е изграден по различен начин. Има определени витамини и съставки, от които се нуждаят различните видове и ние сме тези, които трябва да се запознаем с тези особености и да ги осигуряваме на животното, за което се грижим.

Много животни не са устроени да приемат така любимите на много от нас захар и шоколад. Колкото и невинно да ни изглежда това, редовния прием на тези съставки от нашето куче или котка може да се окаже фатално за тях, тъй като организма им няма способността да ги обработва. Друга честа грешка, която допускаме е захранването на нашето малко коте с прясно мляко. Всъщност то е противопоказно за много от органите на това животно и всички специалисти го отричат, като предлагат то да бъде заменено с кисело мляко. Подобни примери могат да бъдат дадени много. За това винаги, когато станете стопанин на някакъв вид животно се запознайте с неговите нужди и устройство на организма. Старайте се винаги да осигурявате необходимата  и здравословна храна, в необходимото количество.

Много от видовете животни имат нужда и от различни добавки, които да приемат редовно или на различни периоди. Така например близането на сол от зайци и кози, приемането на витамин C и B от конете и други, е задължително да присъстват във всекидневното им меню. С напредването на технологиите и в хранителната индустрия, все по-често можем да намерим и различни храни с добавки, които пречистват стомаха на животните от козина или пък спомагат за тяхната репродуктивна способност.

Ако искаме да бъдем наистина добри стопани е важно да се консултираме с професионалисти в тази сфера. Те най-добре ще ни информират за нуждите на животното и как ние можем да му помогнем да живее дълго и пълноценно. Много фирми произвеждат готови храни, в които се съдържат и необходимите добавки, за да бъдем сигурни, че нашия приятел от животински род ги приема. Начинът, по който ще отгледаме едно животно е наш избор, който обаче винаги трябва да работи в полза на дадения вид. Ако искате да разгледате списък с фирмите, които произвеждат и продават най-различни храни и хранителни добавки, можете да го направите тук: Животински храни, добавки и аксесоари – производство и търговия.

Ние от Golden Pages ви съветваме да поемете толкова отговорност, колкото можете да изпълнявате съвестно. Животните са тези, които никога няма да ни оставят сами, да ни излъжат или да не ни изслушат. Просто бъдете информирани и не застрашавайте нечий живот, без значение човешки или животински.

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...