Всичко за нашия домашен любимец

aqua-zoo-shop_online06

Без значение дали предпочитаме котки или кучета или пък екзотични рибки или птички, няма нищо по-хубаво от това у дома, всяка вечер да ни посреща едно животинче. Искрената любов и безценната и безусловна компания и всеотдайност, която ни дават животните не може да бъде сравнена с абсолютно нищо.

Хората и животните живеят заедно на тази земя от много години, като отношенията им винаги са били различни. Към момента много често се случва домашният ни любимец да е единственото нещо, което може да ни успокои след дълъг работен ден и да намали стреса ни от ежедневието просто като ни донесе домашните чехли или се сгуши на дивана до нас, мъркайки.

Нещо повече, научно доказано е, че общувайки с природата човек се чувства по-балансиран и по-спокоен. Общуването с животни се е превърнало в един от най-добрите методи за релаксация и дори се превръща в един много успешен вариант за придружаваща терапия при различни заболявания. Зоотерапията е метод, който се използва все по-широко за помощ и лечение при най-различни заболявания, като е доказано благотворния ефект на животните, особено при употреба на тази терапия при деца.

Общуването с домашния любимец е особено популярно и с положителен ефект при лечение на деца с различни нервни заболявания. Това, което се наблюдава като резултат вследствие на зоотерапията е по-добра общителност и стабилизиране на емоционалното състояние, ускоряване на процесите за придобиване на нови знания и умения, а също така спомага за развитието на мисленето.

Когато кажем терапия и лечение, обикновено мисли, че за осъществяването й е необходимо да отидем при определени специалисти. Реално, обаче, зоотерапията може да се осъществява както и в специализирани центрове, така и у дома. Причината за това е, че благотворното действие на този метод може да бъде както, насочено и подпомогнато от специалист, така и ненасочено в домашни условия.

В действителност, всеки от нас, който в някакъв момент от живота си е имал домашно животно е имал възможност, несъзнателно да се запознае с благотворното действие на тези методи, които в момента се използват и резултатите им са научно доказани и изследвани. Така че, не е никак странно колко добре се чувстваме, знаейки, че у дома ни чака нашият домашен любимец. Не е странно и това, че сме готови да го радваме, освен с любимата му храна или с нова играчка всеки ден и с компания от неговия вид. Животните просто разкриват най-доброто и събуждат позитивното у хората, като с това ни учат и на отговорност и всеотдайност, на които някой от нас не са си мислели, че са способни.

Ако все още имате съмнения дали искате и можете да се грижите за домашно животно, можете да предприемете първата стъпка, а именно собствено проучване. За тази цел Golden Pages може да ви бъде от изключителна ползва. В секцията ни Зоомагазини бихте могли да видите къде се намира най-близкият магазин за животни и просто да отидете да разгледате. Няма как да не усетите онова чувство, което всъщност е и в основата на Зоотерапията – чиста радост от присъствието на човешко същество и желание за постоянна игра, нищо повече или по-малко.

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...