Как да изберем правилната играчка за малко дете?

genderneutraltoys

Нашите деца винаги ще са на първо място в живота ни. Без значение от стандарта ни на живот или паричните ни възможности, когато има малко дете, една къща винаги е отрупана в играчки, които заемат цялото пространство. А всеки, попаднал в тази ситуация знае, че колкото нови и лъскави играчки да има едно дете, често то предпочита да си играе с намерено в парка камъче, кестен, тенджерите в кухнята или телефона на мама. А ако пресметнем всички пари, които сме похарчили за нови и модерни играчки, може да ни стане „меко казано – лошо“. Защо това се случва така и как да избираме подходящите играчки, които ще радват нашето дете повече от един ден?

Има няколко основни грешки, които могат да направят родителите при избора на играчка. Един от често срещаните случаи е да се съобразим само и единствено с желанието на нашето дете. Това е напълно грешно, особено когато става въпрос за малки деца, защото те винаги харесват всеки лъскав и цветен предмет, а след това бързо губят интерес. От друга страна не е правилно и да взимаме тези неща, които харесват само на нас самите. Често много родители купуват играчки на своите деца, според това за какво са мечтали те самите в своето детство. И въпреки еднаквите гени, нашите деца рядко се вълнуват от нещата, от които сме се вълнували и ние.

Да изберем правилната играчка се оказва трудна задача, а когато става въпрос за подарък на друго дете, мисията може да се окаже почти невъзможна. На пазара съществува огромно изобилие, което допълнително затруднява този процес. Това, което можем да направим, е да се съобразим с нуждите на детето и неговите интереси в определената възраст. Разбира се, всичко трябва да започне от избора на магазин за детски играчки. Не се доверявайте на съмнителни опаковки и марки, защото една некачествено изработена играчка може да се окаже опасна за здравето и безопасността на нашето дете. Ако искате да разгледате списък на магазини, предлагащи подобни стоки, можете да влезете в Детски стоки и играчки – магазини, където от Golden Pages сме се постарали да съберем най-добрите имена на едно място.

Нещата, които трябва да знаете за различните възрасти и желания на децата се оказват далеч по-лесно изпълними, от колкото сме предполагали. Така например, при избора на играчка за бебе до 6 месеца, всички педиатри, педагози и други специалисти препоръчват купуването на играчки със сензорна значимост. Те развиват зрението, слуха и осезаемостта на бебето. Първоначално децата в тази възраст виждат най-добре жълтия цвят, а в последствие различават и всички цветове от дъгата. Добър избор например са цветните играчки, които издават лек и лежерен звук, като в същото време се въртят и висят от поставка.

За деца от 6 месеца до година пък се препоръчват всякакъв тип меки, гумени или твърди играчки, които могат да се пипат от детето. Това развива координацията на бебетата и ги учи на резултатите и последствията от различни движения.

Когато малчуганът е на възраст между 1 до 3 години най-добрия избор се оказват различни пъзели, лего, дървени кубчета и всичко, което е съставено от отделни части, събиращи се в една.

Не затрупвайте детето си с ненужни и скъпи играчки, осигурете му едно истински щастливо детство!

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...