Кои са „добрите“ електронни везни?

19808460352_a51d6245bc_k

Електронната везна е уред, който упорито влезе в нашето ежедневие и измести механичните кантари. Причините? По-нова технология, която ни дава възможност да възприемаме по-бързо и лесно резултата чрез цифрови показания, или по-просто казано това е мониторчето, на което ни изписва резултата, без да има нужда ние да го разчитаме. Това намалява грешката от нашето разчитане на 100% и прави уреда по-точен.

С развиване на тази технология в наши дни възниква един проблем за потребителите – как да изберем най-добрата електронна везна? Изобилието от фирми, които предлагат продажба на електронни везни е изключително голямо – можете да го разгледате тук – Касови апарати и електронни везни.  Закон в икономиката е, че голямата конкуренция води до развитие и подобряване на всеки един нов продукт. Тази тенденция се наблюдава и при електронните везни. Всяка фирма се опитва да вгради максимален брой допълнителни функции в електронната везна, но това крие в себе си и редица минуси. Като най-голям от тях ще отчетем факта, че потребителите все по-често започват да избират това устройство, което съдържа максимален брой вградени технологии, вместо да обръщат особено значение на точността на везната.

От Golden Pages ще се опитаме да ви дадем няколко съвета и препоръки в процеса на избиране на най-добрата за вас електронна везна. Съществуват фактори, с които винаги трябва да се съобразявате и не трябва да забравяте!

Всяка електронна везна има свой показател на максимално натоварване. Това означава, че покупката на подобен артикул трябва да бъде съобразена с функциите, които ще изпълнява. Ако вие планирате да теглите предмети, надвишаващи 100 кг, то задължително трябва вашият кантар да има максимално натоварване по-голямо от тази стойност. В противен случай вие ще навредите трайно на механизма и той няма да функционира по начина, по който трябва да го прави.

Друг фактор, който трябва да вземете под внимание е точността на везните. Различните марки и модели електронни везни се разминават значително по своята точност. Някой кантари могат да показват с до милиграмове точност, докато други да има стъпка на грешката 200 грама, което означава, че на всеки един килограм, кантара ще показва с 200 грама повече. Ако вие извършвате измервания, които трябва да бъдат прецизни, подобна големина на грешката е недопустима.

Разбира се, напредването на тази технология има и своите предимства. Една от най-новите и модерни функции на електронните кантари е наличието на ИТМ (индекс на телесните маси). Какво означава това? Когато потребител зададе данни за своята височина и възраст, кантара ви ще пресметне този индекс на база вашето тегло. Ако човек тренира усилено, спазва диета или просто обича да следи и внимава със своето тегло, това може да се окаже изключително полезен и здравословен предмет в дома ви.

Последният писък на тази мода са електронните везни, които показват и стойности на мазнини в тялото, ниво на хидратация и броят калории, който е препоръчително да приемате отново на база тегло, височина и години. Това са функции, които могат да послужат не само на спортисти и хора, борещи се с наднормено тегло, а и на възрастни хора или хора с проблемно здраве.

Избирайте своята електронна везна, съобразявайки нейните възможности и качества, с работата, която трябва да извършва и няма да сгрешите!

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...