Най-новите моди за защита на дома ни

home_fence

Различните системи и съоръжения за сигурност и охрана са променили своя вид и функции до голяма степен. Това се дължи както на развиването на технологиите, така и на промяната и желанията на потребителите. Докато преди охранителната система е целяла предотвратяването на обири и влизане с взлом, днес периметъра на защита е уголемил своите размери до непознаваемост. Ако сте любители на класиката и търсите спасение единствено от недоброжелателни хора, то днес можете да избирате сред голям брой видове охранителни системи. Фирмите, предлагащи подобна техника можете да разгледате на страницата на Golden pages в категория Охранителни и сигнални системи и съоръжения. И като говорим за разнообразието на тези системи, в тази статия можете да се запознаете с част от модерното течение при тях.

Знаете ли за съществуването на високотехнологичните и модерни капани за насекоми? Те представляват на пръв поглед обикновени капани за насекоми, с монтирана лепкава плоча. Днес се изработват достатъчно леки, за да бъде възможно монтирането им на всяко едно място, според желанието на клиента. По-голямата част от този вид капани действат самостоятелни, като се захранват посредством соларни панели или батерии. Новото тук е, че монтирани камери правят висококачествени снимки на насекомите. Тези снимки достигат до специално създадени софтуери автоматично и разпознават вида на насекомото, а потребителите имат пряк достъп до тази информация. По този начин набезите от различни насекоми може да бъде контролирано в реално време, а стопаните знаят точно с какво си имат работа.

Подобна защита има и срещу вредни гризачи. Тези системи обаче работят с ултразвукова технология. Изчислени са така, че вълните да не се усещат от хора и по-едри животни, а само върху гризачите. Това, което правят всъщност е да ги стресират, животните от този вид спират да се хранят и размножават и скоро напускат периметъра на действие на уреда. За да бъде ефективен, той автоматично променя честотите на предаване до допустимите, като по този начин гризачите не привикват към тях.

Друга набираща популярност система за защита на дома са антидрон системите. Дроновете са безпилотни летателни апарати, които могат да бъдат изключително полезни, да се използват с цел фотография, но могат да попаднат и в ръцете на недоброжелатели. Тази антидрон система работи на принципа на заглушителите на мобилни телефони. Покрива определен периметър, в който дрона губи връзка с управляващото го устройство. Това води до блокиране на моторите му и тежко приземяване. По този начин можете да се защитите от заснемане на вашия дом или други сцени, които не искате да стават обществено достояние. Въвеждането на подобни системи се използва все по-често и в правителствени сгради, след като американски младеж губи контрол над своя дрон и той се приземява в двора на Белия дом, от където бързо решават, че това е заплаха за сигурността.

Освен тези чудновати системи за охрана, на пазара днес могат да бъдат открити и много други. Например има съоръжения, които предотвратяват посещенията на дома ви от съседско куче или котка, но без да оказват никакъв ефект върху вашите домашни любимци, защото устройството ги разпознава и ограничава действията си върху тях. Това как да защитим дома си е изцяло наш избор. А вие бихте ли се възползвали от подобни системи за безопасност?

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...