Никога не е късно за кариера, дори с цената на преквалификация

Training

Изключителната важност на изборите и решенията, които вземаме, когато избираме своето образование и специалност е неоспорима. Фактите обаче показват, че е времето, в което избираме своята кариерна посока невинаги е подходящо. Много често се оказва, че на 18 години нашите интереси и виждания са едни, но животът може да ни отведе по много различни пътеки.

Колкото и страшно да звучи това, всъщност не е. Всяка промяна, особено когато е професионална изглежда много страшна, но това е привидно. Новото начало ни плаши, но последствията от него в 90 % от случаите са за добро.

По-точната квалификация за ситуацията, в която трябва да сменим своето професионално поприще е – неприятна. Макар неприятностите да са ежедневие, всеки от нас се старае да ги избягва, но понякога няма как. Колкото по-бързо осъзнаем, че е възможно и усилията си заслужават толкова по-добре.

Основният страх, когато става дума за професионална промяна е в това как да ще понесем новите знания и най-вече новите изисквания към нас. В момента, в който осъзнаем, че можем да се преквалифицираме официално и това да не отнеме много от времето ни нещата се променят. Максимата, че се учим докато сме живи, макар и клише е изключително вярна и това е причината да има много центрове за квалификация и преквалификация. В Golden Pages сме селектирали един много добър набор от такива фирми, които да ви помогнат за тази жизненоважна промяна.

Вариантите за смяна на областта на развитие могат да дойдат от всякъде. Решаващият фактор за подобно решение е интуицията. Щом смятате, че в определена област ще имате повече успех  не се отказвайте от това да преследвате своето призвание, било то и коренно различно от това, което сте правили до сега. Страхът е нормално състояние на човека, но мечтите трябва да се следват. На страниците на Golden Pages и по-точно в секцията ни Квалификация и преквалификация ще откриете много полезна информация по въпроса какво можете да направите, за да смените своето поприще.

Повечето центрове, които се занимават с нови кадри предлагат огромен набор от услуги в тази насока. Квалификация и преквалификация на кадри, професионално ориентиране, кариерно развитие, стратегии за търсене на работа, професионално – квалификационната дейност, подбор на кадри, посредническа дейност за набиране на кадри за работа в страната и чужбина. Всички тези услуги дават възможност както на  търсещите работа, така и на работодателите направят най-добрият избор.

Няма граници, когато има желание и решителност за развитие. Дори да сме направили грешка в някакъв момент от живота си , нищо не е свършено, когато всяка една промяна не се възприема като стъпка назад, а като нещо добро в името на бъдещето. Никой от нас не може да си позволи да живее в примирение, дори когато опасността да изтървеш питомното те плаши. Всичко е поправимо и всяко зло е за добро, когато можем да постигнем удовлетвореност от това, което вършим. Дори и промяната да ни коства усилия резултатите няма да закъснеят. Една от най-хубавите човешки черти е именно амбицията и тя не трябва да отстъпва на страха от новото начало.

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...