Осигурете безопасно пътуване на вашия кoлет

logistics

Все по-често използваме различни куриерски и транспортни услуги, но колко знаем за безопасността на нашата доставка? Колко от нас се интересуват от фирмата за доставки, с която работи определен сайт, от който ние пазарим? Възможността да останем недоволни от цената или времето за доставка съществува. Ако говорим за доставка на колет на територията на България, рисковете са значително по-малко, но как стоят нещата със спедиция и международен транспорт? От Golden Pages ще се опитаме да ви дадем няколко съвета, с които да предотвратите различни нежелани последици от използването на фирми, предлагащи транспорт на различни стоки и материали от тук в чужбина и обратно.

Първо трябва да знаете, че съществуват различни видове транспорт. Спедиторът например, е фирма-доставчик, която предлага транспортиране по суша, вода и небе. Това, което трябва да направите е да съобразите големината на товара, неговата стойност, срок за доставка, цена за услугата и други. Ако доставката, която ще изпращате или получавате е твърде обемна и тежка, транспортирането по небе може да се окаже невъзможно и прекалено скъпо – това изключва варианта за наистина експресна услуга и е добре да го знаете предварително. От друга страна, ако себестойността на предмета е прекалено висока, то точно превоза по небе ще бъде най-удачният избор, защото времето ще бъде по-кратко, което автоматично намалява риска от негова загуба или повреда. Продължаваме със значението на срока за доставка. Сухопътният транспорт е удачен за бързи доставки, но на кратко разстояние, в противен случай трябва да се обърнете към спедитор, предлагащ услуги и със самолет. Водният транспорт си остава най-евтиния, но най-бавен международен транспорт. Той е изключително подходящ при превозване на тежки и обемни стоки и материали.

Съобразете възможностите на фирмата с вашите изисквания. Едва ли съществува перфектната фирма спедитор – поне не перфектната за всеки. Можете да откриете съществени разлики в цените и качеството на услугите, свързани с превоз и доставка на дълги разстояния. Това се дължи на техниката, с която разполагат различните фирми, а освен това и с различни договори и взаимоотношения на спедитора. Тук искаме да кажем, че трябва да обърнете внимание дали избраната от вас фирма разполага с 2 камиона, а вие имате нужда от сухопътна доставка на дълго разстояние. Както вече вероятно се досещате, това може да удължи многократно необходимото за доставка време, ако техниката е заета или спедитора изчаква и други клиенти, за да може да използва максималният товарен капацитет на превозното средство. Подобна информация най-често е предоставена в сайтовете на фирмите за международен транспорт и спедиция. Ако искате бърз и лесен достъп до тях, можете да ги намерите в категория Спедиция и международен транспорт.

Не на последно място по значение, винаги проверявайте условията на фирмата за товарене и разтоварване. При сухопътния транспорт тази услуга се извършва най-често от „врата до врата“, тоест пратката се товари директно от изпращача и слиза при получателя. Понякога спедитора включва в цената на услугата и товаро-разтоварните дейности. Когато става въпрос за морски или въздушен транспорт, често се налага първоначалното транспортиране на колета съответно до определено пристанище или летище.

Колкото повече знаете за една подобна фирма, толкова по-добре можете да планирате вашето време и финанси, като шансовете за различни приятни или неприятни изненади ще бъдат по-малки, а сигурността ви по-висока.

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...