Охранителни услуги и как българина гледа на тях

security-guard-1

За да ни защитава собствения ни дом, ние трябва да защитим него. Масивна външна врата, камера пред входа ни, използване услугите на охранителна фирма, висока ограда около целия ни имот – това са част от нещата, с които можем да си гарантираме сигурност и безопасност, да защитим себе си и вещите, които са ни скъпи по един или друг начин.

Статистиките показват, че случаите на влизане с взлом или обири се засилват около периодите на големи празници, като Коледа, Великден и други. Това е периодът, в който трябва да бъдем много внимателни и да правим всичко необходимо, за да не получи някой недоброжелател „скъп подарък“ на наш гръб. Колко обаче е склонен да задели българина за своята безопасност и какви са тенденциите в тази сфера?

Повечето от нас смятат, че използването на охранителни услуги е ненужно и не биха заплащали всеки месец за подобна услуга. Много от хората считат, че здрава и масивна врата е достатъчно условие, да предпазят своя дом. Все по-често се наблюдава и поставянето на охранителни камери, което само по себе си е единична инвестиция, чиято поддръжка не изисква особени усилия. Съществува и другата крайност. Много хора, които могат да се определят като над средното ниво за страната ни обичат да се сдобиват с най-новите защитни технологии, като за тяхната поддръжка и следене на ситуацията във всеки един момент се доверяват на охранителна фирма. Така, ако се разхождате из най-скъпите квартали можете да забележите наличието на биометрични сензори за пръстови отпечатъци, ирис на око и други, поставени пред дву- и триметрови огради от масивна стомана. Много хора дори са решили да се застраховат максимално и използват услугите на жива денонощна охрана.

Кога средностатистическия българин харчи най-много за охранителни услуги? Точно с покриване на тенденциите на увеличаване броя на кражбите, използването на подобни услуги също се засилват по празниците, както и през летните месеци от годината. Може би това се дължи и от части на нашата липса от домовете ни, когато сме на гости, екскурзия или по някаква друга причина.

Инсталирането на охранителни системи от нас самите, или наемането на охранителна фирма, която да свърши това вместо нас е по-безопасния и сигурен начин да защитим дома си? От една страна, когато сами охраняваме своя дом, ние със сигурност го правим по най-съвестния начин и се стараем всичко да бъде перфектно. Проблема е, че ако не сме специалисти в тази сфера, има много факти и обстоятелства, с които не сме запознати и понякога незнанието ни може да се окаже фатално. Използването на охранителна система също има своите предимства и недостатъци. Ако търсим такава фирма, то трябва да сме убедени, че техните услуги са на високо ниво и отношението им към работата е сериозно. Днес на пазара има множество охранителни фирми, чийто списък можете да разгледате тук Охранителни услуги. Убедете се, че избраната от вас внимателно подбира своя персонал и няма репутацията на фирма, която не изпълнява своите задължения съвестно.

Това, което ви съветваме от Golden pages е сами да преценяте ситуацията и нуждата от използването на охранителни услуги във вашия случай. Вложете толкова средства, колкото са необходими – не прекалявайте, но и не оставяйте своята сигурност на произвола на съдбата.

Прочети още:

Финансовият консултант – т... Развитието и възможностите, които ни предлагат условията на пазарната икономик...
Изборът на средно училище е... Втория дом на човек е неговото училище. Това е израз, който крие много повече от �...
Кога и за какво ни е необход... Работата, задълженията и условията, на които е подчинена нотариалната дейност с...